2013-03-21

Skrebuko pamokėlė/Tutorial/ Masterklass

Sveiki! Hi! Privet!


Šiandien noriu jums parodyti, kaip gaminau savo paskutinį skrebuką. Tikiuosi pradedančiosioms tai bus naudinga, o gal ir patyrusios skrebintojos ras kokią idėją ar susigundys išbandyti šį tą naujo. 

Today I want to show you the tutorial (master class) of my last layout, which I prepared for Colour Home, the blog I design for.

Eiga/ The process:

1. Reikalinga modeliavimo pasta, koks nors trafaretas ir popieriaus lapas, ant kurio darysite skrebuką./ You need some modeling paste, a stencil and a paper for your work.


2. Norimas vietas ištepkite pasta ir palikite natūraliai džiūti arba išdžiovinkite embosinimui skirtu fenu (aš rinkausi pastarąjį variantą, nes negalėjau laukti)./ Paint where you want and let it dry or use embossing heat dryer.


3. Su akvarele patepliokite norima spalva (spalvomis) norimas vietas. Galite ir pataškyti tuo pačiu. Aš dažniausiai taškausi įpusėjus procesui, prieš klijuojant nuotrauką ar netgi jau visai į pabaigą, tik šį kartą gavosi atvirkščiai./ Take some paint and play with it.


 4. Tuomet čiupkit jums patinkančius antspaudukus ir paštampuokit keliose vietose, ten kur bus nuotrauka ir kur nors kampe, kad būtų proporcinga atsvara./ Stamp with your favourite background stamps in several places - around the "photo" and somewhere in the opposite corner.



5. Šis žurnalo puslapis jau seniai laukė, kol aš jį panaudosiu, o dabar kaip tik pasitaikė proga. Išsikirpau norimą gabaliuką, o jo kraštą "apgenėjau" skylamušiu. Tai  ir įrodymas, kad skrebinimui tinka ir tai, ką turite namie./ I decided to include a piece from this magazine page and used some edge punch.


6. Reiktų pasirinkti dar keletą skirtingų spalvų lapukų, kuriuos klijuosime po nuotrauka, kad ji išssiskirtų. Lapukus taip pat galima pagražinti skylamušiais. Viską suklijuojame lipnia dvipuse juostele./ Add some more pieces of small bits of paper underneath the photo and use a punch again. Then glue everything together


7. Dar keliose vietose paštampuoju, nepagailiu antspauduko baltiems burbuliukams, ant nuotraukos užklijuoju lipnios dekoratyvinės juostelės, o po ja dar spėju pakišti geltonų siuvimo siūlų. Po nuotrauka -priklijuoju pavadinimą, kurį padariau dar vieno anstpauduko pagalba. Balti burbuliukai, paštampuoti atrodo labai gerai, tarsi būtų kokie maži dekoratyvūs vinukai./ Do some more stamping, especially on those dryed white bubbles. I used some washi tape on the photo and stamped the title "HELLO".


Štai taip gimsta skrebukai! Tikiuosi buvo naudinga!

This is how my LO was born! I hope it was useful!

5 comments:

  1. Naudinga ir ikvepianti ;) Aciu!

    ReplyDelete
  2. Puiki pamokele. Geras daiktas ta pasta.

    ReplyDelete
  3. Patiko man sis variantas su pasta :) butinai reiks isbandyti :)

    ReplyDelete
  4. dabar zinosiu kaip ta pasta atrodo, nes seniai noriu kazko panasaus :) ir noriu noriu TH antspaudu! :)))

    ReplyDelete
  5. Net ir po trejų metų tai vis dar aktualu, pvz. man. Ačiū

    ReplyDelete