2012-02-03

Pasitaškymai ir patepliojimai/Splashes splashes everywhere

Du nauji darbeliai, įkvėpti Mainų rato Nr.3 temos... Neapsisprendžiu, kurį siųsti konkursui...Teks kažkurį išsirinkti arba padaryti dar vieną, nes žaisti su dažais ir piešti TIKRAI LABAI SMAGU :).

Nr 1. Po nuotrauka tepta balto gesso, tada akrilinių "auksinių" dažų ir dar šiek tiek ružavų dažų, kurie realiai skirti tekstilei...bet nudžiuvę pavirsta į tokį vos vos grublėtą paviršių su blizgučiais. Tas pats pakartota ir skrebuko apačioje po anglišku užrašu. Pati nuotrauka "pakelta" lipnių kvadratėlių pagalba, tad nėra prisiplojusi prie popieriaus. Nuotraukoje - mano močiutė.Kaip pasakytų maži vaikai: "Negi ir ji buvo jauna?" Popieriaus uogos ir šakelės atkartoja nuotraukoje esančio medžio "elementus"...


Nr. 2. Pirmą kartą pa(si)naudojau "scrap-lifting'u" nuo šio February 123 challenge darbelio. Naudojau jau seniau pirktus akvarelinius pieštukus, netgi ciklameno spalvą atitaikiau, bet nufotografuoti tinkamai, kad matytųsi ta spalva nepavyko niekaip. Popieriaus pagrindas su iškiliom gėlytėm. Nuotraukoje- mano mokyklinės išleistuvės... ir dar jauna mama :)

Beje, labai gerai pataškiau tokiu būdu: "patarkavau" reikiamos spalvos akvarelinio pieštuko šerdelę į butelio kamštuką ir įlašinau gal 5-6 lašus vandens, kad būtų didesnė/stipresnė spalvos koncentracija. Taip galima "pasigaminti" bet kokios spalvos dažų.

ORIGINALAS


MANO VERSIJA (dienos šviesoj)

BEVEIK REALIOS SPALVOS (dirbtinis apšvietimas)


4 comments:

  1. Labai įdomiai. Minimalizmas vis gi žavus dalykiukas :).

    ReplyDelete
  2. Ma tas apie močiutę koks mielas, o tas šniūrelis kaip tinka <3 jaučiu kažkokią trauką tokioms senoms nuotraukoms :)

    ReplyDelete
  3. aciukas :)

    megstu minimalizma (daznai :)

    ReplyDelete
  4. congrats on your winning at get creative!!!

    ReplyDelete